Overslaan naar content

Stagiair Product management

"Het ‘overall’ managen van de taken van een productmanager en wat ik bij mijn opleiding heb geleerd pas ik nu voor het eerst in de praktijk toe”. Hier heeft Yarnick tijdens zijn studie naar uitgekeken en mag nu laten zien wat hij kan tijdens zijn stage bij M&G Group.

De opleiding werktuigbouwkunde bleek te specifiek en ging teveel de diepte in , daarom heeft Yarnick de overstap gemaakt naar technische bedrijfskunde. “Mijn interesse ligt meer bij de organisatiestructuur en het schakelen met verschillende afdelingen. Bij technische bedrijfskunde werk je als het ware vanuit een helicopterview ”. De keuze om te switchen van opleiding heeft goed uitgepakt, hierdoor komen  zijn interesses beter tot uiting.

Yarnick loopt stage op de afdeling productmanagement, onder begeleiding van productmanager Syl Pannemans. “Ik word hier echt gezien als een collega en word in heel veel dingen meegenomen. Elke dag leer ik hier nieuwe dingen en maak ik mee hoe het werk van een productmanager eruit ziet ”. Doordat je als productmanager in contact staat met veel afdelingen en bezig bent met verschillende projecten, is er veel afwisseling. Deze dynamiek zorgt ervoor dat Yarnick zichzelf graag wil ontwikkelen tot een productmanager.

De interesse voor techniek is ontstaan bij zijn vader, die installateur is. Vanaf jongs af aan gaat Yarnick mee en heeft hij geleerd hoe de Burgerhout producten gemonteerd moeten worden. “Vlak voor mijn stage bij M&G Group heb ik toevallig nog geholpen met de installatie van een Skyline”. Tijdens zijn stage maakt Yarnick mee hoe alles achter de schermen gaat, voordat een skyline bij de installateur terechtkomt. Later wil hij ook het liefst aan het werk in een productiebedrijf wat zich richt op techniek.

Binnen M&G Group worden producten ontwikkeld, getest en geproduceerd. Dit alles op één locatie, waardoor je hier veel kunt leren. “Je hebt hier alle afdelingen binnen één kantoor met de productiehal ernaast. Het is een open bedrijfscultuur en je mag bij iedereen langskomen”

In zijn vrije tijd is hij in de sportschool te vinden. Yarnick ziet hardlopen als zijn passie en daarom is het ook niet zo gek dat hij het lopen van een hele marathon als doel heeft. Om het sporten wat in balans te houden, drinkt hij graag een drankje op het terras met zijn vrienden.

Na zijn stage productmanagement bij M&G Group is hij van plan om een minor te volgen in Valencia. Om daar goed uit de voeten te kunnen met de taal is hij begonnen met een cursus Spaans.