Overslaan naar content

quality engineer

Na buitenlandse avonturen in Amerika, Frankrijk en Hongarije begon JP Hazelhoff bij Burgerhout. In eerste instantie als uitzendkracht, maar al snel bleken JP en Burgerhout een goede match en begon hij na anderhalf jaar als inventory controller aan zijn functie als quality engineer.

Werken in de maakprocesindustrie is altijd de rode draad geweest in zijn carrière. Van grondstoffen, via processen tot een product komen en hoe je dat soepel kunt laten lopen is iets wat JP een mooi en uitdagend vindt. Bij Burgerhout zijn er veel verschillende processen met metaal, kunststof en andere diverse bewerkingen.

Als quality engineer zit JP voornamelijk aan de kant van procesborging van nieuwe producten en wijzigingsaanvragen. “Door zoveel mogelijk dingen aan de voorkant goed te zetten hebben productie en logistiek daar zo min mogelijk last van en blijven de product- en proceskwaliteit gewaarborgd”.

Doordat M&G Group een productiebedrijf  is waar mensen werken worden er ook wel eens fouten gemaakt. Hier moet op de juiste manier op gehandeld worden en bij herhaling moet er worden gekeken of de achterliggende oorzaak weg genomen kan worden. Daar houdt JP zich ook mee bezig.

De uitdagende puzzels en de vele interactie met collega’s van verschillende afdelingen maken dat hij met plezier naar werk gaat. Om deze uitdagende puzzels op te lossen probeert hij niet in hokjes te denken. “Voor mij gaat dat voor meerdere dingen op, hokjes zijn handig om iets te kunnen classificeren maar een hokje definieert niet.”

Door de verhuizing van meerdere locaties naar een locatie zijn de communicatielijnen veel korter geworden. JP loopt liever even bij iemand langs, of belt diegene even op, dan dat hij een mailtjes stuurt “Het kost soms even wat meer tijd en moeite maar persoonlijk contact is heel belangrijk en veel leuker en effectiever”.

Goed contact onderhouden met de klanten vindt hij heel belangrijk. Door het internationale karakter van M&G Group en zijn meertalige achtergrond komt dit hier uitstekend tot uiting. Waar het voor de grote OEM klanten zoals Bosch en Vaillant prettig is dat de communicatie in het Duits kan is dit voor hem ook prettig. “Ik doe er mijn voordeel mee, want ik onderhoud mijn talen en ik vind het leuk. Dit is ook weer een mooi bruggetje in relatiebouw want zij hoeven niet in een taal te spreken die voor hun minder comfortabel is”.

JP is vader van 2 kinderen, een zoon van 14 en een dochter van 20. De laatste is op dit moment ook werkzaam bij M&G Group. In zijn vrije tijd gamed hij graag en leest hij in boeken. Afgelopen jaar heeft hij zijn motorrijbewijs gehaald wat met de zomer op komst mooie ritten zal opleveren.

Mocht je een keer een rondleiding hebben in de fabriek, dan is de kans groot dat je deze van JP krijgt. “Ik ben enthousiast voor het proces en ken ze van achteren naar voren behoorlijk gedetailleerd en om daar enthousiast over te vertellen vind ik leuk, dat is een stukje bedrijfstrots en eigen interesse. Het maakt mij niet uit wie mijn publiek is, of dat nou de nieuwe stagiaires zijn, een klant of een hoofdredacteur, ik vind het leuk om te doen”.