Skip to content

Manager Sales Nederland

AssenSales

Functieomschrijving

Zijn werken aan een sterke marktpositie, het verkopen van producten aan ons groothandelsnetwerk en het aansturen van ons salesteam jou op het lijf geschreven? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!


Jouw afdeling, Sales Distribution Nederland, is onderdeel van onze internationale sales organisatie en richt zich met onze eigen merken Burgerhout en Anjo specifiek op de verkoop van producten via het groothandels netwerk.


Over jouw functie

Als Manager Sales Nederland ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bewaken en uitvoeren van het verkoopbeleid van onze eigen merken in Nederland. Samen met jouw team zorg je voor een sterke marktpositie van M&G Group op de HVAC markt. Daarnaast ben je ambitieus en zoek je naar mogelijkheden om nieuwe markten aan te boren.


In deze functie houd je je onder andere bezig met:

 • Het verstevigen & optimaliseren van huidige posities en ambitieus groeien in verder te ontwikkelen delen van de markt.
 • Het maken van een vertaalslag van de door de directie gedefinieerde verkoopstrategie, verkoopdoelstellingen en pricingbeleid naar een concreet verkoopbeleid, verkoopprocedures, verkoopplannen en salesfunnels voor het salesteam.
 • Meedenken in het marketingbeleid en budget van sales.
 • Samenwerken met andere afdelingen (zoals Sales support, R&D/PMO, Marketing en Productmanagement en het internationale salesteam) binnen onze organisatie om de verkoop te stimuleren.
 • Het geven van presentaties en lezingen over de M&G Group en (technische) oplossingen op (internationale) seminars, klantevents en beurzen.


Jouw Team

Je werkt in het team Sales Distribution en bent verantwoordelijk voor 7 collega’s. Met elkaar zorgen jullie voor de verkoop van producten via het groothandels netwerk.

In het team ben jij de meewerkend voorman/-vrouw die collega’s zowel op locatie als op afstand coacht, motiveert en begeleidt. Je stuurt op de kwantiteit, kwaliteit en de voortgang van de commerciële doelen en werkzaamheden op de afdeling. Daarnaast draag jij kennis over op het gebied van prijspolitiek, financiële, commerciële en organisatorische aspecten.


Een aanbod dat je niet kunt weigeren

 • 40 vakantiedagen (waarvan 13 ADV-dagen)
 • Laptop en mobiele telefoon
 • Lease auto
 • Aanvullende collectieve zorgverzekering via Menzis of Zilveren Kruis
 • Deelname aan het Fietsplan of bedrijfsfitness

Vereisten

Wij vragen

 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau
 • Je beschikt over werkervaring in relevante markten
 • Je hebt ervaring in een leidinggevende positie
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift


Wij zijn M&G Group

M&G Group is één van de meest succesvolle MKB bedrijven in de Nederlandse maakindustrie en is internationaal marktleider op het gebied van rookgasafvoer- , roofing en luchtdistributiesystemen. In de afgelopen tien jaar is M&G Group uitgegroeid tot een internationale organisatie, bestaande uit tien locaties verspreid over meerdere landen in Europa met ruim 800 medewerkers. De producten worden vervaardigd in eigen moderne productiefaciliteiten.


Er komt een grote verandering voor onze organisatie aan: in 2023 worden onze twee bestaande fabrieken en kantoorlocaties in Assen en Groningen samengevoegd tot één nieuw op te zetten fabriek in Assen-Zuid.

Ben jij klaar voor iets nieuws?
Of het nu gaat om een nieuwe baan, nieuwe markten aanboren of het werken een nieuw sales beleid, wij zijn er klaar voor! Jij ook? Solliciteer direct op deze functie door je CV en motivatie achter te laten!


Wil je meer weten voordat je solliciteert? Dat kan! Amber vertelt je graag meer over deze functie. Je kunt haar bereiken op 06 - 54 100 112.

Assen
Sales

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Assen
Sales