Skip to content

HR Manager

AssenHR

Functieomschrijving

De M&G Group in Assen, is Europees marktleider voor de productie en verkoop van specifieke toebehoren voor verwarmingsketels, ventilatiesystemen, warmtepompen en dakproducten voor woningen. We spelen een belangrijke rol bij de energietransitie en hebben hierin een adviserende rol richting de overheid en andere spelers. We zien onszelf als de “Green Connection”, waarbij we in verschillende fases van verduurzaming de juiste oplossingen faciliteren.


Voorbeelden van onze producten zijn: dakdoorvoeringen, luchttoevoer, rookgasafvoer- en ventilatiesystemen. Met ruim 800 medewerkers, bestaande uit tien locaties verdeeld over Nederlandse productielocaties in Assen, Groningen, Beverwijk én ook buitenlandse locaties in Turkije en Italië, zijn wij één van de meest succesvolle MKB bedrijven met een lange historie in de Nederlandse maakindustrie.


We zijn volop bezig met een grote verandering voor onze organisatie: in 2023 worden onze twee bestaande fabrieken en kantoorlocaties in Assen-Noord en Groningen samengevoegd in onze nieuwe fabriek in Assen-Zuid. Dit betekent voor jou dat je gaat werken in een splinternieuwe fabriek, maar ook nog zult werken op de locaties Assen-Noord en Groningen.


Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een enthousiaste, daadkrachtige en energieke HR Manager.


Omschrijving

In deze functie fungeer je als HR Manager en adviseur van het lijnmanagement binnen Operations op het gebied van HR en organisatieontwikkeling. Als HR Manager draag je actief bij aan de verdere professionalisering van de organisatie. De organisatie is ambitieus en in beweging. Vanuit jouw expertise heb je hier een prominente rol in. Je signaleert trends en ontwikkelingen binnen het HR vakgebied en komt proactief met verbetervoorstellen die in lijn liggen met de M&G strategie.

Je levert een proactieve bijdrage aan de ontwikkeling, totstandkoming en implementatie van de HR-strategie. Dit doe je in samenwerking met andere HR collega’s. Daarnaast leid je een aantal HR-projecten. Je komt terecht in een bevlogen HR-team en valt hierachisch onder de CHRO M&G Group.


Met je energie en bevlogenheid weet je mensen te inspireren en zaken op tijd gedaan te krijgen. Je adviseert leidinggevenden op het gebied van begeleiding/coaching van medewerkers, pakt zaken proactief en accuraat op en neemt je diverse stakeholders hierin mee aan de voorkant. Je weet invulling te geven aan de toegevoegde waarde van HR op strategisch, tactisch en operationeel niveau. De HR Manager combineert een visie op veranderingsprocessen en HR projectmanagement ervaring met een hands-on mentaliteit. Je neemt deel aan het MT operations waar een hoge verwachting ligt dat je een professionele proactieve bijdrage levert aan het team. Dit betekent dat je gemakkelijk wisselt tussen strategische, tactische en operationele onderwerpen. Kijkend naar de fase waarin de organisatie en het team zit is het belangrijk dat je urgente onderwerpen snel en gedegen oppakt, maar daarbij de langetermijn effecten niet uit het oog verliest. 


De onderwerpen die op dit moment spelen zijn onder andere: 

- hoog verzuim over een lange periode;

- verbeteren van de veiligheidscultuur;

- organisatie-ontwikkeling naar een professionele structuur; 

- opzetten en opvolgen van kennis- en vaardighedenmatrixen;

- samenwerken binnen multi-disciplinaire teams verbeteren;

- leidinggevenden trainen en ondersteunen in het begeleiden van complexe veranderingen.

Vereisten

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over een afgeronde relevante HBO+ opleiding (HRM, Bedrijfskunde);
 • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring als HR manager binnen een productieomgeving; waarbij je minimaal een transitie fase naar een vernieuwd werkproces hebt meegemaakt en in verschillende organisaties (middel tot groot) hebt gewerkt;
 • Kennis van trends en ontwikkelingen op HR gebied;
 • Goede sociale, mondelinge (senior) en schriftelijke vaardigheden;
 • Kennis en ervaring op het gebied van verandermanagement en organisatieontwikkelingen;
 • Uitstekende adviesvaardigheden op strategisch niveau.


Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris op basis van kennis en ervaring;
 • 40 vakantiedagen (waarvan 13 ADV-dagen);
 • Laptop en mobiele telefoon;
 • Aanvullende collectieve zorgverzekering via Menzis of Zilveren Kruis;
 • Deelname aan het Fietsplan of bedrijfsfitness.


Ben jij klaar voor iets nieuws?
Solliciteer direct op deze functie door je CV en motivatie achter te laten!


Wil je meer weten voordat je solliciteert? Dat kan! Amber vertelt je graag meer over deze functie. Je kunt haar bereiken op 06 - 54 100 112.

Assen
HR

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Assen
HR